<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Φρένο στην επένδυση χρυσού στη Θράκη;


Φρένο στην επένδυση χρυσού στη Θράκη -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ


Τελευταία ενημέρωση:
Η κυβέρνηση επανεξετάζει νέα στοιχεία εμπειρογνωμόνων για την επένδυση παραγωγής χρυσού στο Πέραμα προτού προχωρήσει στην τελική της απόφαση, σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου. Στις 21 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει ότι η διαδικασία αδειοδότησης της επένδυσης θα είχε ολοκληρωθεί εντός 10 ημερών.
Στην ανακοίνωση του Σ.Κεδίκογλου, διευκρινίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει και ολοκληρώσει τις ενέργειες και τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να εκδοθούν άμεσα οι απαιτούμενες οικοδομικές άδειες για τα μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει (χθες) την επιβολή τελών για μεταλλευτικά δικαιώματα υπέρ του Δημοσίου, λέγοντας πως τα τέλη τα οποία αφορούν μεταλλευτικές δραστηριότητες ιδιωτικών μεταλλείων θα αποδοθούν αναδρομικά από την 1η Ιανουρίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου