<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τέρμα τα ´´ήξεις αφήξεις ´´


Με αφορμή :

Την ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την οποία δηλώνεται η αντίθεση στην εξόρυξη χρυσού τη στιγμή που το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει πάρει ξεκάθαρη θέση ( βλέπε δηλώσεις Ρεπούση (ΔΗΜΑΡ) στην εκπομπή "Κυριακή Με Δράση" του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής 24/02/2013, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη ήταν το συλλαλητήριο στη Μεγάλη Παναγιά.
("υπάρχουν επιχειρήματα σοβαρά και από τις δύο πλευρές... φαντάζομαι υπάρχουν οι θεσμοί ώστε να παρθεί μία απόφαση ... αντιδρούν οι τοπικές κοινωνίες αλλά ο δήμαρχος όχι ... η πολιτεία οφείλει να λάβει υπόψη τις διαφορετικές προτάσεις που ακούγονται ... αν πράγματι ευσταθεί η άποψη ότι η επένδυση αυτή φέρνει καταστροφή στο περιβάλλον τότε πρέπει να το συνυπολογίσουμε, αν όχι πρέπει η επένδυση αυτή να προχωρήσει ... η διαβούλευση να είναι ουσιαστική, όχι τυπική) ....


Όπως   και την δήλωση του αντιπροσώπου του Μητροπολίτη Ανθιμου Αλεξανδρούπολης, στη σημερινή σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης  πως ,θα στείλει αντιπροσωπεία με ιερείς στην αυριανή μεγάλη συγκέντρωση ,
Γίνεται φανερό πως τα ´´ήξεις αφήξεις ´´ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΈΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου