<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

…ΚΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΚΟΣ Ο ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ!


                                  …ΚΑΙ ΨΕΥΤΑΡΑΚΟΣ Ο ΚΑΝΑΔΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ!

         Με αφορμή τη δημοσιότητα που πήρε το βίντεο με την συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη με τον Καναδό πρέσβη  στην Ελλάδα Robert Peck ,στις 30 Μαρτίου 2012 ,αποκαλύφθηκε από ανθρώπους του Καναδά πως ο Καναδός πρέσβης εκτός από την εξόφθαλμη προσπάθεια που έκανε να υπερασπισθεί σθεναρά ως γνήσιος πλασιέ τα συμφέροντα της Eldorado Gold μας αράδιασε και μια σειρά από ΨΕΜΑΤΑ:
          Ο Καναδάς έχει μεν σημαντικό εξορυκτικό τομέα αλλά ,ΑΠΕΧΕΙ πολύ από το να ΄΄στηρίζει την οικονομία του στην μεταλευτική πολιτική του΄΄ ( όπως λέει ο πρέσβης) !
          Υπάρχουν ΛΙΓΟΤΕΡΑ από 100 μεταλλεία στον Καναδά  και ΟΧΙ 350 (όπως λέει ο πρέσβης)! Και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ,όχι κοντά και πολύ περισσότερο ΄΄δίπλα και μέσα στις πόλεις ΄΄(όπως λέει ο πρέσβης)!,  με  τα περισσότερα από αυτά να βρίσκονται σε συγκεκριμένες μεταλλευτικές περιοχές όπως Rouyn-Noranda, Timmins και Sudbury  όπου οι οικονομικές δραστηριότητες ,οι άσχετες με την εξόρυξη ,είναι περιορισμένες!
         Οι τουριστικές δραστηριότητες γενικά είναι ξεχωριστές από τις περιοχές εξόρυξης. Ακόμη και αν προσθέσουμε τα ανθρακορυχεία , τα ορυχεία γύψου ,άλατος κλπ αυτά θα ήταν πολύ λιγότερα από 350!
         Και επίσης είναι  απλά ψέμα να πει κανείς ότι λειτουργούν ΄΄χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ΄΄ (όπως λέει ο πρέσβης)!  Θα μπορούσε κανείς να υποδείξει τα πάντα ,από την μόλυνση του νερού , του αέρα , μέχρι  τις δονήσεις από τις εκρήξεις, μέχρι την ξαφνική υποχώρηση του εδάφους που οφείλεται στην εξορυκτική δραστηριότητα και μπορεί να είναι επικίνδυνη για την ανθρώπινη ζωή , τα σπίτια , τα αυτοκίνητα κλπ( βιβλιογραφία http://www.ingentaconnect.com/content/klu/gege/1997/00000015/00000004/00171688?crawler=true) .
        Το τηλεοπτικό υλικό με τη συγκεκριμένη συνάντηση κυκλοφορεί πια στο διαδίκτυο (με πρωτοβουλία πολιτών της Αλεξανδρούπολης) και με αγγλικούς υπότιτλους και έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση στον Καναδά με σχόλια  που αναφέρουν πως ΄΄ ο συγκεκριμένος δήμαρχος (Β.Λαμπάκης) είναι ένας ήρωας .Πόσοι πολιτικοί είναι σαν αυτόν; Και ναι, ο Καναδός πρέσβης είναι  όνειδος ΄΄! ( (https://www.facebook.com/MiningWatch?fref=ts) .
      Ο πρέσβης δήλωσε ότι δεν εκπροσωπεί την εταιρεία αλλά την Καναδική κυβέρνηση η οποία εγγυάται (;) για την σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ευαισθησία της εταιρείας ELDORADO GOLD CORP., μητρικής της Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ! Φανταστείτε τι θα έλεγε αν εκπροσωπούσε  την εταιρεία!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου