<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ


                           ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΕΒΡΟΥ,  

                    Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΠΕΥΚΗΣ

                             ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ.         Υπό κατοχή φαίνεται πως βρίσκεται ο λόφος του Περάματος Έβρου  αλλά και το ίδιο το χωριό .
         Σε επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε πολίτες και μέλη της διανομαρχιακής επιτροπής ενάντια στα χρυσωρυχεία και της Οικολογικής Εταιρίας Έβρου την Κυριακή 17/3/2013, διαπιστώσαμε πως η επίσκεψη στην περιοχή ,η οποία υποτίθεται πως είναι ελεύθερη , γίνεται πάντα με την στενή παρακολούθηση  και την συνοδεία  της Ελληνικής Αστυνομίας . Σε 24ωρη βάση υπάρχουν περιπολικά όχι μόνο στις σχεδιαζόμενες εγκαταστάσεις των χρυσωρυχείων αλλά και στην είσοδο του χωριού, πράγμα που κάνει τους κατοίκους του χωριού να φοβούνται  και να αγανακτούν μια που συνεχώς τους σταματούν για έλεγχο μέσα στο σκοτάδι άνδρες με φακούς και κουκούλες. Οι δε αστυνομικοί προέρχονται από τη δύναμη των συνοριοφυλάκων που υποτίθεται ότι έχουν έρθει στον Έβρο  από όλες τις περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να φυλάνε τα σύνορα .Αντί αυτού φυλάνε τις λαμαρίνες μιας ιδιωτικής εταιρείας ,   της Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. ,η οποία δεν έχει καν αδειοδοτηθεί  και παρακολουθούνε τους πολίτες ελέγχοντας την πρόσβασή τους σε ένα χώρο ο οποίος είναι ΔΗΜΟΣΙΟΣ και ανήκει σε όλους μας. Τι έχει να πει η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης ;
        Εν τω μεταξύ ,πάντα με την εγκληματική αμέλεια(;) του Δασαρχείου , η εταιρεία συνεχίζει να καταστρέφει συστηματικά τα δέντρα της Μαύρης Πεύκης σε μια προσπάθεια προφανώς να τα εξαφανίσει . Μάρτυρας οι φωτογραφίες που ακολουθούν. Τι έχει να πει το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης ;
       Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να επισκεπτόμαστε το λόφο του Περάματος όποτε εμείς το θέλουμε  ,θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα  στους τρομοκρατημένους κατοίκους του χωριού και ζητάμε την άμεση  απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων .
                                                            ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 18/3/2013Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου