<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Δήλωση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Β.ΛΑΜΠΑΚΗ για την Μ.Κ.Ο. «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ»

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Αλεξανδρούπολη 19/11/2013
                     
                            Τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης 19 Νοεμβρίου 2013 ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ», κ. Θανάσης Λουκάς. Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προχώρησε στην εξής δήλωση:

             «Θεωρώ ότι η Μ.Κ.Ο. «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ» είναι ο ουσιαστικός εκπρόσωπος των χρυσοθήρων της ELDORADO GOLD. Υπάρχει μόνο για να προωθεί τα συμφέροντα των Καναδών χρυσοθήρων. 
              Διαφημίζουν την καναδική εταιρεία σε όλα τα Μ.Μ.Ε, κάνουν συγκεντρώσεις μισθοφόρων των χρυσοθήρων με μόνο στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των συνδημοτών ενάντια στην εξόρυξη - χρυσού με κυάνιο και βαρέα μέταλλα αλλά και στο θάνατο κάθε άλλης αναπτυξιακής προοπτικής. Χρηματοδοτούνται από τους καναδούς χρυσοθήρες, υβρίζουν θεσμικούς που σέβονται τον τόπο τους και υπηρετούν το λαό.
            Με ασέβεια και άκομψους χαρακτηρισμούς καταφέρονται ενάντια στα θεσμικά όργανα που ομόφωνα διαχρονικά αποφάσισαν το ΟΧΙ στα χρυσωρυχεία: Δημοτικά Συμβούλια Έβρου και Ροδόπης, Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ, ΤΕΕ Θράκης, Πανεπιστήμια Θράκης και Θεσσαλονίκης, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Επιστημονικοί Σύλλογοι, Πολιτιστικοί Σύλλογοι κ.λπ.
             Παραπληροφορούν τον λαό ότι δήθεν η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά των Χρυσωρυχείων ως και οι θεσμικοί είμαστε ενάντια σε κάθε επένδυση, ενώ η αλήθεια είναι ότι είπαμε ναι σε κάθε προοπτική ανάπτυξης που δεν φέρνει τον θάνατο δηλαδή ΝΑΙ στο φυσικό αέριο, ΝΑΙ στο υγροποιημένο φυσικό αέριο, ΝΑΙ στην εξόρυξη του ορυκτού πλούτου μας χωρίς τον θάνατό μας, το κυάνιο, τα βαρέα μέταλλα και την εξαφάνιση ή μόλυνση του πολυτιμότερου αγαθού του νερού μας. 
             Η πολιτεία Θράκης κατάντησε ο εχθρός του λαού μας, αλλά θεσμικά παρά το γεγονός ότι κινούνται για την εξασφάλιση των συμφερόντων των Καναδών κόντρα στο λαό μας και στη ζωή μας είχα την υποχρέωση δημοκρατικά να τους δεχθώ στο γραφείο μου και να τους διατυπώσω, όχι απλά τις αντιρρήσεις μου που υφίστανται επί 15 έτη, αλλά και την μη εκτίμησή μου γι αυτό που κάνουν»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου