<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κινητοποίηση κατά της εξόρυξης χρυσού Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2012 ΑΠΟ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ TV

Κινητοποίηση κατά της εξόρυξης χρυσού
Τετάρτη, 07 Μάρτιος 2012 18:24


Κινητοποίηση κατά της εξόρυξης χρυσού από το Πέραμα, έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη. Φορείς και μαθητές από σχολεία της περιοχής συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης και μετά από ομιλίες, πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία μέχρι τα γραφεία της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.




Με ομιλίες μαθητών απο Γυμνάσια και Λύκεια της Αλεξανδρούπολης, άνοιξε η η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατα των Χρυσορυχείων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης μπροστά απο το Δημαρχείο. Φορείς και αρχές της περιοχής διαδήλωσαν ενάντια στην εξόρρυξη του χρυσού, με ομιλίες, ψεύτικες πλάκες χρυσού και χώμα που υποτιθέμενα ήταν εμποτισμένο με κυάνιο. Εκπρόσωπος του κινήματος κατα των Χρυσορυχείων στη Χαλικιδική δήλωσε την συμπράταση των συμπολιτών του, ενώ το παρόν έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Κιλκίς Μιχάλης Αναστασιάδης μαζί με εκπροσώπους της επιτροπής αγώνα Κιλκίς. Και απο τον νομό Ροδόπης όμως έδωσαν το παρόν τοπικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης και ο Δήμαρχος Μαρωνείας και Σαπών κ. Ιωαννάκης, συνοδευόμενος απο αντιπροσωπεία της περιοχής του Κρούμβγκραντ της Βουλγαρίας, η οποία τις προηγούμενες μέρες έδωσε την άδεια για την εξόρρυξη χρυσού στον τόπο τους για 30 χρόνια.

Τον λόγο πήραν και εκπρόσωποι των πολιτκών κομμάτων, μεταξύ αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων Πράσινων, της Δημοκρατικής Αριστεράς, του ΚΚΕ, της ΝΟΔΕ Έβρου και του ΛΑΟΣ.

Η συγκεντρωση ολοκληρώθηκε με ομιλία του Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, ο οποίος έδωσε και την έναρξη της πορείας στο κέντρο της πόλης, μέχρι τα γραφεία της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε., όπου τοποθέτησαν βαρέλια με την ένδειξη κυάνιο στο πεζοδρόμιο.

Απο τους συμμετέχοντες υπογράφησαν καταστάσεις με τα ονόματα τους, δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου