<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Λόφος Περάματος 11-5-2014 , μια ανάσα απόσταση από το Θρακικό Πέλαγος .

     Η Ελληνική Αστυνομία εξακολουθεί να φυλάει και να "προστατεύει " τις λαμαρίνες των Χρυσωρυχείων Θράκης στον χώρο κάτω από τον Λόφο του Περάματος  Αλεξανδρούπολης . Αυτό διαπίστωσαν οι πολίτες από την Αλεξανδρούπολη που έκαναν σήμερα , Κυριακή 11/5 /2014 , μια βόλτα στον χώρο όπου σχεδιάζεται η εξόρυξη χρυσού και που αυτή την εποχή κυριαρχεί η μαγεία της Ανοιξιάτικης Φύσης .





     Γιατί όπως έγραψε και ο Ιορδάνης Στυλίδης , επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ. : '' Οι ιδέες που έχουμε για τις αποστάσεις, για τις ευθύνες μας, για τις στρατηγικές των συναντήσεων και των κοινών σκοπών μας εδράζονται στην άμεση εμπειρία μας. Η εμπειρία προσανατολίζει τους εαυτούς μας. Ενεργοποιεί και δυναμώνει τις προθέσεις ώστε να κατακλύσουμε τις κοινές ημέρες με τα αποτελέσματα των συλλογικών προσπαθειών μας. Αν δεν έχουμε περπατήσει την απόσταση από την κατοικία μας έως την πρώτη συστάδα του δάσους, του απέραντου περιαστικού και απώτερου αναμένοντος και αινιγματικού χώρου δεν είναι δυνατόν να ενδιαφερόμαστε για τον πλανήτη " . 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου