<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΣΥΣΣΩΜΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Α.Μ.Θ. ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ !

  Το κείμενο που υπέγραψαν οι υποψήφιες Δημοτικές Παρατάξεις  (http://xristhrakstop.blogspot.gr/2014/05/blog-post_15.html  )                δηλώνοντας την κάθετη αντίθεσή τους στην εξόρυξη χρυσού στην Θράκη  , προσυπογράφουν τώρα και οι υποψήφιες  Περιφερειακές Παρατάξεις :   

1. Κοινωνική Συμμαχία για την ΑΜΘ                    Γιαννακίδης Αριστείδης         επικεφαλής
2. Οικολογία Αλληλεγγύη                                      Γεροστεργίου Αικατερίνη       επικεφαλής
3. Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ                   Μορφίδης Κωνσταντίνος       επικεφαλής
                                                                                Δούκας Χρήστος                    Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου
4. Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ                                  Τρέλλης Χρήστος                   επικεφαλής
5. Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση         Μποτσίδης Γεώργιος              επικεφαλής
ΑΝΤΑΡΣΙΑ
6. Γνώση και Συνεργασία για ΑΜΘ                       Πετρίδης Δημήτρης                Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου
7. Μακεδονία- Θράκη Ελλάδα μας                         Τέρενς Κουίκ                          επικεφαλής
8.Περιφερειακή Αναγέννηση                                  Πέτροβιτς Δημήτρης              κατ΄ εντολή του Υπ. Περιφ. Γ. Παυλίδη               
                                                                                Χρήστος Μέτιος                     Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης

ενδυναμώνοντας έτσι το μέτωπο του κοινού αγώνα των Θρακιωτών :



 Προς κ. Γιάννη  Μανιάτη Υπουργό ΠΕΚΑ
    Κ. Υπουργέ.
    Η τοπική κοινωνία μας εδώ και χρόνια δέχεται ανηλεή επίθεση με στόχο να αλλάξει η αταλάντευτη και εκφρασμένη θέση της για την εξόρυξη και μεταλλουργία των χρυσοφόρων κοιτασμάτων από πολυεθνικές εταιρείες χρυσού. Πρόσφατα μάλιστα κατατέθηκαν νέες αιτήσεις από την Eldorado Gold για έρευνες  και δέσμευση δυο περιοχών του Δήμου Αλεξανδρούπολης , αφού προηγήθηκαν αντίστοιχες αιτήσεις για περιοχές του Δήμου Σαπών- Μαρώνειας.
    Με αφορμή αυτές τις συνεχιζόμενες προσπάθειες των εταιρειών χρυσού , η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά των χρυσωρυχείων στις 16-4-2014 κάλεσε στην συνεδρίαση της τις υποψήφιες παρατάξεις της περιοχής  μας για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, προκειμένου να συζητήσουμε  και να δημοσιοποιήσουμε τη θέση μας.
    Εξετάζοντες τις συνέπειες της επένδυσης αυτής  στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, στην οικονομία, και στα ανθρώπινα δικαιώματα, επισημαίνουμε ότι τα χρυσωρυχεία προκαλούν.
1)Μη αναστρέψιμη βλάβη στο περιβάλλον της ευρύτερες περιοχής, και προσβολή της δημόσιας υγείας.
2)Αρνητικές συνέπειες στις τοπικές οικονομικές δραστηριότητες (κτηνοτροφία, αλιεία, γεωργία, τουρισμός, μελισσοκομία),συνέπεια των περιβαλλοντικών επιπτώσεων Πέραν αυτών η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που είναι δημόσια περιουσία, δεν γίνεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί ληστεία που  εξυπηρετεί την κερδοσκοπία πολυεθνικών εταιρειών..
3)Τρομοκρατία των πολιτών. Έχοντας υπόψη τα γεγονότα που ακολούθησαν την έγκριση λειτουργίας χρυσωρυχείων (Χαλκιδική) διαπιστώνουμε ότι οι πολίτες που εκφράζουν δημόσια και ειρηνικά τις απόψεις τους, υφίστανται  συστηματικά την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων με απάνθρωπη και ταπεινωτική μεταχείριση.
    Για τους λόγους αυτούς οι παρατάξεις μας είναι κάθετα αντίθετες στην εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού  της περιοχής μας  προκειμένου να προστατευθούν οι φυσικοί πόροι, το περιβάλλον, η δημόσια υγεία, η τοπική οικονομία, η δημόσια περιουσία, και τα ανθρώπινα δικαιώματα .Δεν διαπραγματευόμαστε τη ΓΗ ,το ΝΕΡΟ, τον ΑΕΡΑ και τη ΖΩΗ των ΠΑΙΔΙΩΝ μας, για κανενός είδους <<αντισταθμιστικά οφέλη>>. Δεν χρειαζόμαστε κανενός άλλου είδους <<Δημοψήφισμα –Απαρίθμηση>>, οι επί 15 χρόνια αγώνες του Λαού και όλων των Φορέων της Θράκης αποτελούν την πρωτογενή απάντηση και το Δημοψήφισμα Διαρκείας , που έχει ήδη πραγματοποιηθεί ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.
  Με το κείμενο αυτό που συνυπογράφουμε σας καλούμε να απορρίψετε  τις μελέτες που ήδη υπέβαλλαν, καθώς και αυτές που θα υποβάλλουν στο Υ.ΠΕ.Κ.Α οι εταιρείες χρυσού, ώστε να απαλλαγούμε οριστικά και αμετάκλητα από την πολύχρονη και επίμονη απειλή των χρυσωρυχείων και ζητούμε ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για βιώσιμη ανάπτυξη στην εγκαταλλελειμμένη Θράκη.
   Σε περίπτωση που εγκριθούν από την σημερινή ή όποια επόμενη ηγεσία  ΤΟΥ Υ.ΠΕ.Κ.Α ,  μελέτες για τα χρυσωρυχεία, δεσμευόμαστε ότι θα αντιδράσουμε αποφασιστικά και με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι να  ακυρωθεί η επένδυση αυτή. 

Ακολουθεί ο κατάλογος των περιφερειακών παρατάξεων για την ΑΜΘ  και τα ονόματα των επικεφαλής που υπέγραψαν το παραπάνω κείμενο .
   
1. Κοινωνική Συμμαχία για την ΑΜΘ                    Γιαννακίδης Αριστείδης         επικεφαλής
2. Οικολογία Αλληλεγγύη                                      Γεροστεργίου Αικατερίνη       επικεφαλής
3. Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ                   Μορφίδης Κωνσταντίνος       επικεφαλής
                                                                                Δούκας Χρήστος                    Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου
4. Λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ                                  Τρέλλης Χρήστος                   επικεφαλής
5. Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση         Μποτσίδης Γεώργιος              επικεφαλής
ΑΝΤΑΡΣΙΑ
6. Γνώση και Συνεργασία για ΑΜΘ                       Πετρίδης Δημήτρης                Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Έβρου
7. Μακεδονία- Θράκη Ελλάδα μας                         Τέρενς Κουίκ                          επικεφαλής
8.Περιφερειακή Αναγέννηση                                  Πέτροβιτς Δημήτρης              κατ΄ εντολή του Υπ. Περιφ. Γ. Παυλίδη               
                                                                                Χρήστος Μέτιος                     Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΥΛΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ :


Δελτίο Τύπου

Σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της "Περιφερειακής Αναγέννησης" κ. Γιώργος Παυλίδης (21-5-2014) αναφέρεται στη "Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού" και μας καταλογίζει "επίχρυσες μεθοδεύσεις" για το ζήτημα της υπογραφής του κειμένου της Διανομαρχιακής Επιτροπής που κλήθηκαν να συνυπογράψουν όλοι οι επικεφαλής των περιφερειακών συνδυασμών της Περιφέρειάς μας, και το οποίο αναφέρεται στο γνωστό πρόβλημα της μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη.
Ο κ. Γιώργος Παυλίδης ισχυρίζεται ότι δεν ενημερώθηκε έγκαιρα προκειμένου  να συνυπογράψει το κείμενο.
Ο κ. Δ. Πέτροβιτσ (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου) ενημερώθηκε και παρέλαβε το κείμενο από τις αρχές του μήνα καθώς και ο κ. Χρ. Μέτιος (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης) του εν λόγω συνδυασμού ενημερώθηκε και παρέλαβε το κείμενο από την προηγούμενη βδομάδα προσωπικά από τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής (Γ. Δεμερίδη και Α. Στρατιάδη  αντίστοιχα) και περιμέναμε την απάντησή τους όλες αυτές τις μέρες, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας, χωρίς να προβούμε σε καμία ενέργεια.
Η Διανομαρχιακή Επιτροπή συνεδρίασε για να κοινοποιήσει τη συνυπογραφή του κειμένου, όπως άλλωστε έπραξε και για τους δημοτικούς συνδυασμούς Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας- Σαπών και Κομοτηνής την προηγούμενη εβδομάδα.
Μετά και από την έγκαιρη ενημέρωση των δυο Αντιπεριφεριαρχών - Ροδόπης και Έβρου  του κ. Παυλίδη, η Διανομαρχιακή επιτροπή θεωρεί ότι έπραξε το απολύτως σωστό και έγκυρο για την ενημέρωση της παράταξης ¨Περιφερειακή Αναγέννηση¨. Ασφαλώς δεν  αποσκοπεί σε δημιουργία εντυπώσεων, ούτε στοχεύει στην υποστήριξη κάποιων παρατάξεων εις βάρος άλλων
Σε άλλους λοιπόν κύριε Παυλίδη (αν υποθέσουμε ότι ο ισχυρισμός σας είναι αληθής) πρέπει να ρίχνετε τις ευθύνες για την μη έγκαιρη ενημέρωσή σας.
Η συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει σχέση με την πληροφόρηση των συμπολιτών μας για το μείζον αυτό ζήτημα πριν από τις εκλογές και όχι μετά, αφού καλούμαστε να επιλέξουμε τοπικούς άρχοντες με ξεκάθαρες θέσεις και τοποθετήσεις.
Μετά και από τη χθεσινή υπογραφή από την εν λόγω παράταξη, ολοκληρώθηκε η συλλογή των υπογραφών από τις υποψήφιες παρατάξεις και συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για να μην καταστραφεί ο τόπος μας.

22-5-2014


Διανομαρχιακή Επιτροπή  Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού






                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου