<<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ Σταματάμε την καταστροφή τώρα.


ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

Σταματάμε την καταστροφή τώρα!

Το Περιφερειακό και τα Δημοτικά Συμβούλια Αλεξανδρούπολης, Κομοτηνής και Σαπών μετά από λεπτομερή διάλογο με επιστήμονες και από τις δύο πλευρές, απέρριψαν ομόφωνα τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε η εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης» για το μεταλλείο του Περάματος Έβρου. Η αρνητική αυτή απόφαση συμβαδίζει με την άποψη που εδώ και χρόνια έχει εκφράσει το σύνολο των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.

Το προσεχές διάστημα είναι πιθανή μία θετική απόφαση του Υπουργείου, αγνοώντας  τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Γιʼ αυτό το λόγο την Κυριακή 4 Νοεμβρίου διαδηλώνουμε στο Πέραμα  όλοι εμείς, οι κάτοικοι της περιοχής, οι φορείς, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι Δήμαρχοι και η Τοπική Αυτοδιοίκηση,  για:


- Να δείξουμε στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο ότι εμείς αποφασίζουμε για τον τόπο   μας και ότι αυτό δεν πρέπει να το αγνοήσουν.
- Να καταγγείλουμε την εταιρεία «Χρυσωρυχεία Θράκης» ότι εξαγοράζει συνειδήσεις και κάνει ανήθικη προπαγάνδα μέσω κάποιων τοπικών ΜΜΕ με υποσχέσεις και ψέματα.
- Να στείλουμε το μήνυμα ότι δεν σταματάμε τον δίκαιο αγώνα μας ακόμη και εάν υπάρξει θετική απάντηση του Υπουργείου γιατί η εγκατάσταση των χρυσωρυχείων θα σημάνει την οικονομική και την περιβαλλοντική καταστροφή του τόπου μας.


Η αντίσταση στο χρυσό θάνατο είναι υπόθεση όλων μας, για την αξιοπρέπεια μας, την υγειά και το μέλλον των παιδιών μας.ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ:
Αλεξανδρούπολη: 10.00 Δημοτικό Στάδιο(έναντι πάρκου Εγνατία)
Κομοτηνή: 10.00 από το Σπαθί
Σάπες: 10.00 Δημαρχείο
Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης -Έβρου κατά των χρυσωρυχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου